Columns
Wat vind ik het leuk om liedteksten en verhalen voor kinderen te schrijven en regelmatig een leuke verhaallijn voor een musical te verzinnen! In m’n achterhoofd gonst het Benny Vredenmotto: FEEST voor kinderen! Maar soms slaat de twijfel toe. Vinden de kinderen het inderdaad wel leuk, wat ik schrijf?
En dan opeens ligt er een mailtje van een kind dat enthousiast vertelt welke liedjes hij de laatste tijd heeft gezongen. Of meldt dat een BSO-project met een voorstelling voor ouders wordt afgesloten en hoe leuk dat is. Of vertelt welke musical zijn groep gaat opvoeren en of ‘Benny Vreden’ willen komen kijken. Meteen zit ik rechtop in m’n stoel. Ja leuk, mag ik...? 
Als ik aankom, word ik opgewacht door een beetje nerveuze groepsleider. ‘Deze groep is niet zo sterk,’ waarschuwt hij.
‘Gisteren ging er nog van alles mis,’ verontschuldigt een kind zich. 
Ik ga zitten, kijk, luister... en geniet. Soms gaat er inderdaad wel eens wat mis. Een kind is even z’n tekst kwijt of de hele groep krijgt spontaan de slappe lach. Er valt een stuk decor om of de CD blijft hangen. Maar één ding blijft altijd overeind: het plezier dat van de kinderen af straalt. Ik kijk naar de trotse ouders en de opgeluchte groepsleider. Dat hebben ‘zijn’ kinderen toch maar mooi voor elkaar gekregen!
‘Hoe vond u het?’ wordt mij naar afloop gevraagd.
‘Fantastisch!’ roep ik en dat meen ik echt. Want ik heb het weer even van heel dichtbij mogen meemaken. Het was FEEST, niet alleen voor de kinderen, maar ook voor hun ouders, broers en zusjes, en alle volwassenen om hen heen. En helemaal blij ga ik weer naar huis...

Volwassenen

Over mij